Om mig

Porträtt av Martina Wessman

Jag är skådespelare och utbildad musikalartist vid Performing arts School i Göteborg. Dansen och teatern fyllde mitt liv tidigt, men sedan jag vid 7 års ålder började ta privatlektioner i piano, tävlade även tangenterna om min uppmärksamhet. 

Efter avslutat humanistiskt gymnasieprogram hade jag först svårt att bestämma mig för vilken väg jag skulle ta – satsa på språk och ordens kraft, söka till musikhögskolan eller utvecklas vidare inom sång, dans och teater?

Men så plötsligt, när jag satt där i publikhavet på Cirkus i Stockholm och knockades till tårar av Kristina från Duvemåla, stod det klart för mig: 

Jag måste stå på scen! 

Efter ett par folkhögskoleår inom dans och teater fortsatte jag min bana på Performing Arts School, en treårig yrkesutbildning för musikalartister vid Dansforum i Göteborg.

Sedan min examen 2003 har jag frilansat som skådespelare, musikalartist, sångerska, dansare och koreograf. Pianot är fortfarande en kär följeslagare, men den klassiska musiken har fått ge vika för egenskriven musik, både för studio- och scenproduktioner. 

Jag älskar att skapa – inte bara inom scenkonst – utan även med mina händer.

Ur en kärlek till vintagetygers vackra färger och mönster, i kombination med ett miljötänk startade jag 2015 mitt Klimp Design, där jag syr färgglada produkter för stora och små!

Besök gärna min webbutik som du hittar på klimpdesign.se.

2020 – århundradets bottenår?

Ja, en sådan rubrik kräver ju ingen närmare förklaring i sig. Men för egen del blev det ett bottenår i dubbel bemärkelse. Vid sidan av att som kulturutövare fajtas med pandemins effekter, fick jag våren 2020 även en bröstcancerdiagnos.

Det har varit en tuff resa minst sagt, men nu är cancern borta och idag står jag här, på många sätt starkare än någonsin!

Med spänd förväntan ser jag fram emot vad livet har att erbjuda. 

Bring it on!

Tack för att du tittar in!
/Martina